Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vet varför Sundsvall misslyckas som skolkommun

Annons

Till politiker och annat löst folk, kan ni rädda förskolan och skolan i vår kommun? Ja, det kan ni. Men det gör ni inte. Kan ni bygga ett nytt torg? Ja, det kan ni. Och det gör ni.

Som anställd i kommunen har det blivit smärtsamt uppenbart att ni och andra i ledande positioner inte har den blekaste aning om vad vi jobbar med och hur. Ni har valt att spara på Central elevhälsa. Bort med alla specialpedagoger. Har ni någonsin samtalat med någon som jobbar inom elevhälsan? Vet ni vad vi gör? Eller tror ni på duon Karlstrand/Jönsson? De har under pågående omorganisation visat, med all tydlighet, att de inte har en aning om hur vi arbetar och varför.

Om någon av er någonsin funderat på varför Sundsvalls kommun ligger i botten på listor om framgångsrika skolkommuner, borde ni träffa oss. Vi vet. Vi har svaren. Om nu någon vore intresserad av förskola och skola inom politiken. Visst, ni kan snacket, lingot, om skolan i era kampanjer. Allt fint ni säger i valtider, men i själva verket har ni ingen aning om vad ni snackar om. Ni har en politisk idé, långt i från verkligheten. Varför frågar ni inte oss? Vi som vet. Har ni någon som helst insikt i vad era politiska beslut resulterar i? Nä, om ni hade haft det skulle inte Sundsvalls skolor vara bland de sämsta i landet. Ni får mer än gärna praoa hos oss på Centrala barn- och elevhälsan. Då skulle verklighetens dilemman och barns lidande även krypa under er hud. Då skulle ni förstå vad era beslut resulterar i. Välkommen till verkligheten!

Underbetald, oviktig medarbetare med barnens rättigheter i fokus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel