Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill göra något för att hjälpa"

/
  • Lina Söderberg, Per Martelleur, Philip Nilsson och Hanna Fahlander framför den stora mängden kläder de lyckats samla in till stadens hemlösa.

Det börjar blåsa kallt i Sundsvall och stadens hemlösa fryser. Fyra elever på Åkersviks gymnasium ville göra något för att hjälpa till och samlar genom ett skolprojekt in kläder och andra förnödenheter till Slink Ins verksamhet.

Annons

– Man ser fler och fler hemlösa på stan hela tiden och vi kände att vi ville göra något för att hjälpa dem, säger Philip Nilsson, 17.

Tillsammans med Per Martelleur, Hanna Fahlander och Lina Söderberg har de samlat in en stor mängd kläder och andra förnödenheter som en del i den kurs de läser. Kursen heter "Youth in action" och syftar till att ungdomar ska vara med och göra en förändring i samhället.

– Vi brainstormade och pratade kring vad vi kunde göra. Vi bestämde att vi ville samla in kläder och då kändes det som att det mest effektiva sättet var att vända sig till företag, säger Per Martelleur, 17.

De tog kontakt med ett antal företag och Dagbladet har tillsammans med ST, KPA Pension, Arbetsförmedlingen och Trygg-Hansa bidragit till insamlingen som skulle visa sig bli ganska rejäl.

– Vi hade inte alls väntat oss att vi skulle få in så mycket, men det är såklart jätteroligt, säger Lina Söderberg, 17.

Kursen är en del i det samhällsvetenskapliga programmet och att hjälpa dem som har det sämst i samhället är något som engagerar ungdomarna. Flera av deras klasskompisar har också valt att rikta in sina projekt mot att hjälpa hemlösa på olika sätt.

Mer läsning

Annons