Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill ha dem så fort som möjligt"

I en intervju med Edmonton journal säger Oilers general manager Steve Tamebellini att han vill ha över Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander så fort som möjligt.

Pääjärvis pappa och agent Gunnar Svensson:

– Vi har fortfarande inte fått något svar på hur de ser på Magnus till nästa säsong.

Annons

I intervjun säger Tambellini att han vill skriva kontrakt med Timråduon och att han vill att de kommer på lagets camp i september.

Samtidigt säger han:

– Mycket kommer bero på om de är redo. Vill vi att de ska komma över så snart som möjligt? Ja. Men vi måste försäkra oss om att de är redo.

Gunnar Svensson är i regelbunden kontakt med Tambellini och tycker att han inte riktigt pratar klarspråk. Lite som i artikeln i Edmonton journal, där man säger att man vill ha över Timrå-spelarna, men inte ger något rakt besked då man först vill se om de är redo.

– Sakta men säkert har det gått in på att de vill ha dit honom, men vi har inte fått något klart svar, säger Svensson angående situationen med Pääjärvi.

– Jag kommer att söka Tambellini de närmsta dagarna. Vi vill ju också kunna ge ett besked till Timrå.

Svensson hoppas att Edmonton Oilers talar klartext inom kort.

– Magnus är beredd att vänta några veckor till. Säger de att de planerar för honom, ja då åker han över. Kommer det inga klara besked så blir han kvar.

Denna artikel skrevs sent i går kväll och ST-sport hann inte försöka nå Lander eller hans agent. Men Anton Lander har tidigare sagt att han vill känna sig redo innan han tar klivet över Atlanten och att han inte gör det än. Ett nytt kontrakt med Timrå är också på gång.