Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill inte vänta 33 år på jämställda löner

År 2016 arbetade kvinnor gratis varje dag från kl 15.57 till kl 17.00 om man tittar på en arbetsdag från kl 8 till kl 17. Det innebär att den 7 november 2016 arbetade kvinnor gratis resten av året.

I år 2017 arbetar kvinnor gratis från kl 16.00, räknat på samma sätt som ovan, varje dag. Det innebär att en kvinna tjänar 12,5 procent mindre än vad en man gör, det vill säga 4 200 kr lägre lön i genomsnitt varje månad, då räknat på en heltidsanställning.

Fortsätter vi i samma takt når vi jämställda löner först om 33 år. Detta trots att kvinnolönerna avskaffades 1960!

Redan 2011 fick Delegationen för jämställdhet i arbetslivet (JA-delegationen) i uppdrag av dåvarande regering att bland annat sprida kunskap om kvinnors och mäns olika villkor och möjligheter i arbetslivet och lämna förslag på hur lönegapet mellan kvinnor och män kan minskas.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I juni 2015 lämnade JA-delegationen in ett slutbetänkande till arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S). JA-delegationen trycker på flera saker för att uppnå ett jämställt arbetsliv. En av de åtgärder man lyfter fram är bland annat att skapa fler karriärvägar för kvinnodominerade yrken.

Vårdförbundet har lyft, med politiker och arbetsgivare, att man måste satsa på bra lön, god löneutveckling, karriärmöjligheter och bättre arbetsmiljö. Detta för att locka fler att arbeta som sjuksköterska, barnmorska, röntgensjuksköterska och biomedicinsk analytiker samt för att göra det mer attraktivt att specialisera sig inom dessa yrken.

Vårdförbundets medlemmar består av cirka 10 procent män respektive 90 procent kvinnor. Dessutom arbetar de inom kvinnodominerade yrken och det ser vi inte minst när vi tittar på lönen, lönespridningen och karriärmöjligheterna för våra yrkesgrupper.

■■ Följ ST Debatt på Facebook.

Vårdförbundet har till exempel tittat på livslönen i våra yrkesgrupper jämfört med mer mansdominerade yrkesgrupper där man kräver samma längd på utbildning. Där kan vi konstatera att, för att nå upp till en rimlig livslönenivå för Vårdförbundets fyra yrkesgrupper skulle det innebära runt 30 procent mer i lön under yrkeslivet. Livslönen för biomedicinska analytiker är 13,9 miljoner kronor, röntgensjuksköterskor 14,1 miljoner kronor och sjuksköterskor 14,3 miljoner kronor. Bland de jämförande yrkena är det ingenjörer och tekniker som har den högsta livslönen på 17,2 miljoner kronor.

Läs även debattartikeln: Så bekämpas kulturen som ursäktar sexvåldet

Vårdförbundets yrkesgrupper barnmorska och sjuksköterska med särskild kompetens har en livslön på 15,6 respektive 14,9 miljoner kronor. Högst livslön har civilingenjörer på drygt 20 miljoner kronor.

Vad krävs för att uppnå jämställda löner och villkor? Vårdförbundet anser att det krävs bland annat en lönespridning där de högst betalda tjänar dubbelt så mycket som det lägst betalda. Det krävs också en arbetsgivare som tar ansvar för löneprocessen och använder individuell och differentierad lönesättning. Det ska också löna sig att specialistutbilda sig med införande av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor (AST) samt ett ordentligt lönelyft efter utförd utbildning (AST innebär att man får studera under arbetstid med bibehållen lön med gällande kollektivavtal).

Enligt JA-delegationen så är uppgiften att minska lönegapet för kvinnor och män en uppgift för arbetsmarknadens parter. Vi hoppas att våra arbetsgivare inom kommunen, landstinget och den privata sektorn är lika villiga som vi att arbeta för en jämställd arbetsmarknad.

Vi har förslag och visioner för en jämställd arbetsmarknad, har ni? Vi vill inte vänta ytterligare 33 år på jämställda löner och villkor! Dags för lön hela dagen!

Jenny Wedin

Leg. sjuksköterska, förtroendevald Vårdförbundet, Örnsköldsviks sjukhus

Ida Axelsson

Leg. sjuksköterska, förtroendevald Vårdförbundet, Örnsköldsviks sjukhus

Välkomna till skogen, kvinnor!

Regeringens politik drar undan mattan för kvinnors företagande

Dags täppa igen lönegapet mellan män och kvinnor

Låt flickor gå i skolan!

Kvinnokampen riskerar bakslag – hedersförtrycket hotar jämställdheten

Dags att männen tar upp kampen för jämställdhet – sida vid sida med kvinnorna

Så bekämpas kulturen som ursäktar sexvåldet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel