Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill se krafttag för halkbekämpning

Annons

Kommentar till "Blankisen skördar offer i Sundsvall", ST 8 december.

Vi från oppositionens sida vill se ett bättre underbyggt "Handlingsprogram för Olycksförebyggande arbete Sundsvall", Medelpads Räddningsförbund.

I det handlingsprogram som nu är ute på remiss, står det att "medborgarna inte ska behöva falla på trottoarer". Ett utomordentligt formulerat säkerhetsmål.

I handlingsprogrammet avses halkolyckor, vilket vi nu kan se är frekvent förekommande, en dubblering av fallolyckorna på den blixthalka vi har.

Vi i oppositionen vill se krafttag för halkbekämpningen i centrala Sundsvall och en av de strategiskt viktiga platserna är gångvägen från city till tågstationen. Denna passage är ett exempel på gångväg som inte går att nyttja över huvud taget, under dessa perioder, utan de som går till tåget drar sina väskor på gräsmattan vid sidan om gångvägen.

Det är inte alltid kommunens angelägenhet att sanda gång- och cykelvägar, men det är alltid en kommunal angelägenhet att sandning på strategiska platser är bristfällig. Ur medborgarperspektiv gör den enskilda individen ingen skillnad på om det är Trafikverket som är väghållare, eller om det är kommunen, ansvaret faller på den kommunala försorgen.

Vi i Stadsbyggnadsnämndens opposition, vill att man skärper skrivningen i "Handlingsprogram för Olycksförebyggande arbete Sundsvall", till att omfatta regler om sandning, gällande strategiska gång- och cykelvägar, så att inte svåra halkolyckor som vi för närvarande har, uppstår.

Oppositionen i Stadsbyggnadsnämndens Arbetsutskott:

Gunilla Molin (M)

Gruppledare Stadsbyggnadsnämnden

Leif Carlsson (FP/L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel