Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill utveckla fisket i nedre Ljungan

Vi socialdemokrater vill satsa på att göra nedre Ljungan till ett rikt och intressant område för sportfiske så att fler kan få möjligheten att njuta av upplevelsen att fiska efter bland annat havsvandrande fiskarter.

Vi vill satsa på att röja vandringsleder för att göra älven lättillgänglig för fiskare och andra besökare.

Vi vill återställa lek- och uppväxtplatser för lax och havsöring så att älvens biotop förbättras. Stångåns restaurering blir viktig som reproduktionsområde för flera fiskarter när nedersta Kraftverket är rivet.

Vi vill att biologiska värdena återställs i Stångån. I vattensystemet kommer det att bli helt nya möjligheter att bedriva sportfiske. Det är av stort värde att man nu går in för att ta tillvara och utveckla förutsättningarna för hur vi vill ha det i framtiden med våra älvar så att kommande generationer kan få uppleva och ta del av ett naturligt fiske.

Ljungafiskarna och Socialdemokraterna har under det senaste året tillsammans agerat och fört en dialog med Statkraft när det gäller regleringen av Ljungan och där kraftbolagen har börjat att reglera älvsträckan betydligt bättre. I den dialogen har vi också fört resonemang om utsättning av havsöring i älven.

Vi Socialdemokrater vill också se en satsning på övrig turism längs Ljungan. Genom att utveckla turistnäringen så kan man få fler att ta del av friluftslivet vid Ljungan.

Jan-Olov Lampinen

Gruppledare i Miljönämnden (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel