Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Victor laddar för en dubbel på Idre Fjäll

Victor "VÖN" Öhling Norberg är laddad inför helgens två världscuptävlingar på Idre Fjäll.
– Det skulle sitta skönt med två bra resultat och givetvis helst då segrar, säger Victor i en ofrivillig paus på toppstugan på Idre Fjäll.

Molnen blåste bort under natten till torsdagen, men blåsten blåste också de svenska åkarna på träningsåken.

– Tyvärr blåste det för mycket på toppen så jag har kört lite storslalomträning idag istället, säger "VÖN".

Det missade träningspasset i den nybyggda banan störde nog mer de övriga åkarna jämfört med "VÖN", som redan under onsdagen satte avslutningens svårighet med att vara en av få åkare som klarade av att hoppa över alla tre rullarna i de avslutande hoppen in mot mål.

– Skönt att veta att jag klarar det för det är där tävlingen kommer att avgöras. Klarar man att sätta en trippel där, då är man med över mållinjen, säger Victor.

Ifjol var "VÖN" världens bästa skicrossåkare med seger i världscupen. I år har det gått betydligt tyngre.

– Jag gjorde illa ryggen i premiärtävlingen och missade de första tävlingarna. Sedan har det varit lite ojämnt, men desto skönare att få vinna i Innichen före jul.

I årets världscup är det mer eller mindre kört för Victor som inför tävlingarna ligger på en fjortonde plats i sammandraget, där fransmannen Jean Frederic Chapuis leder i stor stil före de två kanadensarna Brady Leman och Christopher Delbosco.

– Det är inte mycket att göra i världscupen men pallplatser i helgens tävlingar skulle sitta bra och framförallt skulle de vara bra att ha med sig inför nästa säsong, säger "VÖN".

Tävlingsprogrammet inleds med två kval på fredag och sedan handlar det om finaler på lördag och söndag, finaler som också sänds i SVT.