Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Videoteket till salu – Ica Kvantum blir nytt postombud

Videoteket i Sollefteå är till salu.
Ägarparet Åke och Eivor Gradin hoppas att de ska hitta nya köpare och helst redan innan sommaren.
– Jag har varit egen företagare sedan 1982 och köpte det här för 15 år sedan. Nu känner vi att vi vill göra någonting annat än att jobba. Vi har ju passerat 60 år, säger Åke och skrattar.

Videoteket är i dag även ombud för bland annat Posten. Men den delen är ingenting de kan överlåta till nya ägare, utan där blir det helt nytt för Sollefteå genom att Ica Kvantum blir postombud från och med i juni.

– Vi kommer att bygga om i förbutiken med början i april/maj för att det ska vara klart när vi tar över i juni, berättar Pontus Rosberg vid Ica Kvantum.

Ni har bestämt er för ombyggnationer, innebär det här också förändringar i personalstyrkan?

– Vi kommer att flytta om personal, däremot kan jag inte säga i dag om det blir aktuellt med nyanställningar, säger Rosberg.

Posten kommer också att hyra in sig på annan plats i Sollefteå, men då enbart för utlämning av försändelser.

Videoteket har redan ett par intressenter och Åke Gradin berättar att de ska träffas fler gånger framöver.

– Vi har satt ett eget mål och det är att vi ska ha avyttrat verksamheten någon gång runt juni. Vi känner oss färdiga med Videoteket och för egen del kan jag säga att jag inte haft en längre sammanhållande semester än tre veckor sedan 1982.

– Dessutom behöver det inte vara fel heller med nytt blod i butiken.

Videoteket har i dag ett avsevärt mycket bredare utbud än när det öppnade på 1980-talet. Förr låg tonvikten i verksamheten på uthyrning av videofilmer, men det är inte på långa vägar lika stort längre.

– Nu är det en mix av många olika saker. Vi är ombud för Schenker, DHL, Posten, Giroservice samt svenska spel lotterier. Butiken står inte och faller med någon enskild grej, utan det finns många ben att stå på.

Videoteket omsätter i dag 5,5 miljoner kronor.

Läs också: Videoteketägaren anmäld för misshandel: "Ingen ska få kalla min fru så"

Läs också: Bowlinghallen till salu: "Känns vemodigt efter allt jobb man lagt ned"

Läs också: Vallaskolan tävlar i stor språktävling – "Vi har elever som tycker det är roligt"