Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vikariekostnader sjunker i socialnämnden

Underskottet för socialnämnden 2015 beräknas bli 175 miljoner.
Nu rapporterar kommunen om ett trendbrott då vikariekostnaderna sjunker.
– Vi hoppas nu att det här är en trend som håller i sig, säger Malin Larsson (s), ordförande i socialnämnden.

Annons

I samband med Socialnämndens senaste möte berättade nya socialdirektören Silvia Sandin Viberg att ett vikariestopp inte var aktuellt. Hon manade i stället till en restriktiv hållning när det gällde vikarieintaget för att underskottet inte skulle bli större.

I samband med finansutskottets möte i veckan fick politikerna information om att dessa kostnader nu sjunker.

– Vi har gjort ett stort arbete internt och har väntat på att också kunna se effekterna av det. Därför är det väldigt glädjande att vi nu kan se att vi bryter utvecklingen av kurvan gällande våra tim-kostnader för vikarier. Det är en liten brytning men det är första gången på hela året som vi ser att dessa kostnader är lägre än samma månad föregående år, säger Malin Larsson i ett pressmeddelande.

Under året har det fattats för att få stopp på underskottet.

Vi hoppas nu att det här är en trend som håller i sig, men oavsett har vi ett stort arbete kvar att göra i förvaltningen, säger Larsson.

Oppositionsrådet Jörgen Berglund (M) säger så här:

– Om det här stämmer så är det förstås glädjande, men vi vill avvakta lite innan vi kan slå fast att det rör sig om ett trendbrott.