Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikingahövdingar segrade i Bergsåker

Smyckade ut till tår och hovspetsar förvandlades ekipagen till vikingar, prinsar och prinsessor.

Den årliga maskeraddressyren på Sundsvalls ridklubb har blivit en riktig succé. Uppfinningsrikedom, skratt och spänning är givna inslag och för många medlemmar är det en av årets höjdpunkter.

Annons

I går var det vikingahövdingarna Josefin och Tova som knep det eftertraktade priset Årets bästa maskeradkostym.

I fem års tid har klubben arrangerat den populära dressyrtävlingen med maskeradtema på jullovet.

– Första året var det inte många som klädde ut sig, men nu är det precis tvärtom. Idéerna flödar och det är hur roligt som helst, säger tävlingsledaren Marika Johansen.

Ekipagen ställde upp i lag om två och det var den sammanlagda poängen som räknas när dressyrvinnarna skulle koras. Hela dagen var det dessutom hemliga spanare som minglade runt bland deltagarna och det var även spanarna som vid dagens slut utsåg vinnarna till det ärofyllda priset Årets maskeradkostym.

Årets glada vinnare blev vikingahövdingarna Josefin Söderblom och Tova Bergqvist. De hade gått in för tävlingen helt och fullt. Minsta lilla utklädningsdetalj var planerad på både hästar och ryttare.

– Vi bestämde redan förra året att vi skulle vara vikingar och för några veckor sedan började vi färdigställa kostymerna, säger Josefin Söderblom som även vann maskeraden i fjol:

– Då var vi enhörningar, säger hon.

Annons