Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig seger för Wildcats – nollade Färjestad på bortaplan

Erfarenheten och landslagsrutinen vägde tungt när Sundsvall besegrade Färjestad på bortaplan. Nu kvarstår den sista och avgörande kvalmatchen.
– Vi var det bättre laget och det ska vi vara också, säger Sundsvalls tränare Lars Johansson.

Annons

Det blev den andra raka segern för Sundsvall i bortamötet med Färjestad och det var landslagsspelarna som visade vägen. Med fyra minuter kvar av den första perioden kunde Erica Udén-Johansson göra inledningsmålet, assisterad av Annie Svedin. Trots ledningen blev den första perioden inte som planerad.

– Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det var spänt kan man säga och det lossnade inte riktigt. Det kändes som att vi hade mer att ge men jag var aldrig orolig, säger Lars Johansson.

Men Sundsvalls spel blev allt bättre och i den andra perioden fick de mer utdelning genom Erica Udén-Johansson som gjorde två ytterligare mål, återigen assisterad av Annie Svedin.

– Vi hade mer rutin i laget och det visade landslagstjejerna i dag. Vi hade mer erfarenhet än Färjestad och det märktes, säger Lars Johansson.

Den sista perioden förblev mållös och Färjestad fick se sig besegrade.

– I den tredje perioden var vi bra. I vissa matcher får man jaga men i dag spelade vi på resultatet i slutet. Vi höll oss innanför och spelade enkelt och höll tätt bakåt.

Lars Johansson berömmer tremålsskytten Erica Udén-Johansson, Annie Svedin och målvakten Anna Engström.

– Anna höll nollan och det var skönt och kul att se. Hon gjorde det hon skulle.

I morgon söndag spelas den sista och avgörande matchen. Då väntar Göteborg som ligger en placering under Sundsvall. Just nu ligger Sundsvall på en andra plats som håller laget kvar i Riksserien. För att Sundsvalls fortsatta spel i Riksserien ska äventyras måste Göteborg vinna med minst sju mål.

– Vi ska vara på rätt sida och spela stabilt. Det känns bra, det är dem som måste jaga, säger Lars Johansson.