Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att svenska landskapet hålls öppet

Annons

Sveriges självförsörjning med livsmedel är snart under 40 procent. Undra på det när landets jordbrukare knappast har någon arbetsersättning för sitt arbete, som oftast är dubbel arbetstid eller mer. Och dagens storlek på jordbruken rör sig om investeringar på omkring 3-5 miljoner kronor.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Om vi ska ha någon livsmedelsproduktion i Sverige så krävs att man höjer producentpriset på mjölk med 50 procent och kött och fläsk med 30 procent. För miljön och djurens bästa skulle en jordbrukare inte behöva ha mer än 15-20 kor och smådjur, och grisuppfödare inte fler än 200 grisar. Dessutom borde det vara lag på att djuren ska få vara ute på sommaren.

Med de senaste 30 årens svinpest, galna kosjukan med flera, vill jag känna den trygghet det innebär att få äta svensk producerade livsmedel. Dessutom är det viktigt för vår trivsel samt turism att det svenska landskapet hålls öppet.

Erland Lundgren

Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel