Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vildriket är tillbaka med ny säsong

Förra vintern hade Mittmedias djur- och naturprogram Vildriket premiär och blev direkt en succé bland tittare och läsare. Inte minst var det björnhonan Idun och hennes ungar som skapade intresse – livekameran från björnidet blev en snackis över hela landet.
Nu är Vildriket tillbaka med en ny säsong.

Mittmedias populära djur- och naturprogram Vildriket är tillbaka. Även i år innehåller avsnitten en mix av naturreportage och tittarfilmer med kommentarer av experter från Rovdjurscentret De 5 Stora samt djurvårdarna på Järvzoo i Hälsingland.

I den första säsongen fick tittarna bland annat lära sig om varför vargen helst umgås i grupp, vilket djur som äter och bajsar mest och om vad som driver fåglarna att flytta varje år. Och givetvis följa med björnhonan Idun in i björnidet, som du hittar här.

Årets säsong bjuder på flera nyheter, bland annat kommer programledaren Erik Bergström att resa runt mer i landet på jakt efter intressanta djur- och naturhistorier.

– Vi har försökt att komma ut lite mer den här säsongen. Vi ska träffa folk som jobbar med djur och försöka se djur i lite andra sammanhang, men basen för programmet är fortfarande Järvzoo, säger Erik Bergström, programledare för Vildriket.

Vid sin sida kommer han även denna säsong att ha Benny Gäfvert, som är rovdjursexperten i programmet. Han ser fram emot att programmet nu drar i gång.

– Det ska bli roligt med en ny säsong. Djur och natur fascinerar alltid människor. I Vildriket kan vi förmedla information och kunskap på ett lättsmält och spännande sätt vilket jag tror uppskattas av tittarna, säger Benny Gäfvert, expert i Vildriket.

Förutom Erik och Benny kommer tittarna även att få stifta bekantskap med ett nytt ansikte. Jonatan Borling – som till vardags är naturfotograf, författare och viltspecialist – kommer vara naturexperten i Vildriket.

– Vi kommer kalla Jonatan för professorn i programmet och ett stående inslag är att han ska berätta en massa fräcka fakta om djur och natur i varje avsnitt, säger Erik Bergström, programledare för Vildriket.

Hur mycket finns det att berätta om djur och natur egentligen?

– Det finns hur mycket som helst, så det räcker gott och väl även till denna säsong (skratt). Både jag och Erik lär oss nya saker hela tiden under programmets gång, säger Benny Gäfvert.

I säsongens första avsnitt får tittarna möta kvinnor som arbetar med djur, på två helt olika sätt. Ida Fernbergs arbete som djurskötare går ut på att ta hand om djuren. Konservatorn Jeanette Setterberg försöker få döda djur att se levande ut igen. Vildriket följer med Ida in till järvarna och Jeanette när hon monterar ett vildsvin.

Avsnittet släpps på Mittmedias sajter på torsdag 21 januari.