Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vildriket – del 2: "Oftast stör björnen och älgen inte varandra"

I naturens kretslopp hänger allt ihop. Den enes fiende kan vara den andres vän och i veckans avsnitt av Vildriket ska vi titta närmare på några djur som kan leva sida vid sida utan att råka i luven på varandra allt för ofta.

Annons

På Järvzoo lär oss rovdjursexperten Benny Gäfvert att björnarna främst är ett hot mot älgen under en kort tid av året. Resten av säsongen kan björnen och älgen samsas om samma områden, utan att den ene aktivt jagar den andre.

Vi följer också med naturbevakare Hans Nordin till vargtäta skogar i norra Hälsingland. Dit beger vi oss för att spåra järv . Ett djur som trivs bra i vargens fotspår.

Vissa djur klarar av att leva tillsammans men vissa går längre än så. Den här veckan berättar vår egen djurprofessor Jonatan Borling om myrorna som faktiskt agerar livvakter åt en helt annan art.

Om du sett veckans avsnitt vet du svaret på frågan, som du hittar här . Var med och tävla om fina priser.

Idun och ungarna är tillbaka. Dygnet runt kan du titta in i idet och se på björnarna när de sover, leker och myser sig igenom ytterligare en vinter.

Missade du något avsnitt av Vildriket förra säsongen. Lugn, du hittar alla avsnitt och massor av annat på Vildrikets egen sida.