Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken vårdcentral ska man vända sig till?

Jag tillhör inte "Proppen Orvar" eller de "köttberg" som har sitt ursprung från 1940-talets stora barnkullar. Jag är trots det över 50 och kroppen börjar bli sliten. Inga märkvärdigheter eller sjukdomar som inte går att hantera för mig eller för sjukvården. Men det finns inte tid hos den vårdcentral jag har listat mig hos.

Det finns inte tid att kalla till uppföljande läkarbesök när jag varit på sjukhuset och genomgått en grundlig undersökning av akut uppkommen hälsoförändring. Ingen tid att vara hövlig i telefon när jag frågar efter remissen från sjukhuset. Ingen tid för läkaren som får remissen att boka in det uppföljningsmöte som sjukhuset önskat för min hälsas skull. Ingen tid för att ta hand om mina frågor om varför jag fått läkemedel som gjort mig sjukare. Ingen tid att kontrollera hur mina utskrivna läkemedel arbetar tillsammans eller inte i min kropp. Det hjälper föga att personalen erkänner att de är för få och att de har för många patienter. Vilken vårdcentral i landet kan ta emot patienter och vilken personalgrupp känner att de räcker till?

Ni kan väl svara till denna tidningsredaktion om ni har förslag på en vårdcentral med tid för de patienter man har, och gärna också har en personal som är tillräcklig för de åtaganden som vårdcentralen har.

Vem kan hjälpa oss?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel