Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket mörker på pappersåtervinningen – ingen verkar vilja ta ansvar för belysningen

Besöket på pappersåtervinningen i södra Kvissleby blev lite trevande, då belysningen från två stolpar med armaturer inte var tända på sena eftermiddagen.

Jag vet, av erfarenhet, att felmeddelar man till kommunen, så brukar det lösas ganska snart. Jag fick svar ganska snart, att ärendet skickats vidare till en annan avdelning. Även den avdelningen skickade ett svar till mig, att även de skickat ärendet vidare.

Okej, bara det åtgärdas, var min tanke.

Efter en vecka kom ett mejl från ett Stockholmsföretag, FTI AB, som meddelade att de har dålig lokal kännedom och ville ha en närmare beskrivning om var återvinningsstationen ligger, då de hanterar två stycken i Kvissleby. Efter att ha skickat uppgifterna till FTI, kom ett svar efter en vecka, att det inte ingår i deras avtal att tillhandahålla belysning.

Man blir lite fundersam. Det finns stolpar med armaturer, men ingen vill ta på sitt ansvaret för att det finns belysning. Det är mörkt halva dygnet nu, och alla som är miljömedvetna och vill fullfölja sitt miljöansvar och utnyttja dessa stationer, är inte lediga på dagtid.

Är avtalet med FTI AB skrivet "fort men fel", eller har det blivit en infantil maktkamp om vem som ska stå för elnotan? Vill man fortfarande ha medborgarnas hjälp med återvinning, trots att två Njurundabaserade stationer dragits in, så får man nog bjuda till lite grand och inte bara skjuta problemet vidare?

Stad i ljus?

■ ■ För fler insändare – följ ST.nu på Facebook.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel