Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill att socialtjänsten bortser från inkomstökning

Birgitta Liivlaid (V) vill att Ånge kommun gör ett undantag för ensamstående föräldrar med ekonomiskt bistånd.

Hennes önskan är en effekt av det egna partiets förslag om höjt underhållstöd till ensamstående föräldrar, vilket nu har höjts med 300 kronor per barn av regeringen.

– För många barn och deras familjer betyder höjningen ett välkommet tillskott till en ofta ansträngd ekonomi. Det är därför viktigt att denna höjning till fullo kommer dessa till del, skriver Birgitta Liivlaid, och framhåller då i första hand de som lever på ekonomiskt bistånd.

– En rimlig insats för att hjälpa dessa familjer vore följaktligen att inte räkna med den inkomstökning som de 300 kronorna innebär då det ekonomiska biståndet ska beräknas, anser hon och, för i en motion till kommunfullmäktige fram ett förslag på lösning.

Det hon vill är att Ånge kommun tar beslut om att inte inkluderar höjningen vid beräkning av ekonomiskt bistånd. På så sätt skulle kommunen kunna se till att de 300 kronorna får full effekt i plånboken för ensamstående föräldrar med ekonomiskt bistånd.

– Detta skulle inte betyda någon kostnadsökning för kommunen men vara av stor betydelse för de mest utsatta barnfamiljerna, skriver Vänsterpartisten.