Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill bygga 16 nya radhus i Sidsjön

Det ser ut att bli ytterligare ett Bo Klok-projekt i Sidsjöområdet, med byggstart redan i höst.
– Ja, vi har precis fått klartecken från Bo Klok i Malmö att jobba vidare, säger Peter Koserius Nordberg på Skanska i Sundsvall.
Projektet gäller 16 radhus ovanför fotbollsplanen.

Något definitivt beslut är inte fattat, men det mesta talar nu för att bygget blir av.

– Förhoppningsvis kan vi ha säljstart till sommaren och går det bra, så borde det kunna bli inflyttning nästa sommar, säger Peter Koserius Nordberg.

Det är inte minst Hans Bark, markägare på gamla sjukhusområdet, som drivit på det hela, i samråd med Skanska.

– Jag får många förfrågningar från folk om fler bostäder på Sidsjön. Och det är inte konstigt eftersom det byggs så lite i Sundsvall, det finns ju knappt några tomter att bygga på heller. Dessutom har de Bo Klok-hus som byggts här på området är eftertraktade, säger Hans Bark.

Tanken är att Skanska köper marken där husen ska stå, och området är förberett för byggande.

– Jag lät bygga en väg där 2011 för flera miljoner, området är avstyckat och det finns anslutningspunkter för vatten och avlopp, säger Hans Bark.

I dag finns flera Bo Klok-områden i Sundsvall. På gamla sjukhusområdet i Sidsjön har det byggts både längs Hakon Ahlbergs väg – projektet Terrassen – och senast de 14 radhus som kallas Brostugan och ligger vid Paviljongvägen, granne med förskolan Kullerbyttan. Totalt finns här 45 Bo Klok-lägenheter.

– När vi hade säljstart för Brostugan så gick ju de radhusen väldigt fort. Bo Klok-modellen är inkörd här och det är ju ett populärt område, konstaterar Peter Koserius Nordberg.

För närvarande bygger Skanska 16 Bo Klok-radhus i Bosvedjan – projektet Solbacken – som ska vara klara för inflyttning i slutet av juni. De flesta är sålda, men några återstår. Bland annat fick man ett återbud på grund av sjukdom.