Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill bygga ny hall efter miljonbidraget

Baseball-laget Sundsvall Mosquitoes får fyra miljoner av Arvsfonden.
Nu kan drömmen om en egen hall äntligen gå i uppfyllelse.
– Nu är det verklighet och allvar, säger Krister Smedberg.

Annons

Planerna för hallen har funnits i flera år och för ett och halvt år sedan skickade föreningen in en ansökan till Arvsfonden. Det är först i och med stödet därifrån som projektet verkligen har chans att bli av.

– Det är en del annat som måste falla på plats, men utan det här bidraget hade det inte funnits någon möjlighet, säger Mosquitoes styrelseordförande Krister Smedberg.

Just nu tränar klubben i gymnastikhallar under vinterhalvåret, något som det enligt Krister Smedberg finns flera problem med.

– Dels finns det inte så många bra tider för oss och i gymnastikhallarna kan vi inte bedriva en fullgod träning, säger han.

Den nya hallen Mosquitoes planerar kommer i så fall att byggas bredvid baseballplanerna på Kuben. I nuläget saknar föreningen bland annat egna omklädningsrum och duschar.

– Ibland har vi inte kunnat erbjuda omklädningsrum till gästande lag. Det finns väldigt många vinster om vi får till det här.

Träningslokalen Mosquitoes vill bygga kommer att ha omklädningsrum, duschar och en kafeteria. För att hallen ska bli verklighet måste projektet påbörjas under sommaren.

– Får vi till finansieringen så kan hallen stå klar nästa höst, säger Krister Smedberg.

Arvsfondens bidrag kommer att täcka 65 procent av projektets kostnad. Mosquitoes bollar nu flera olika idéer kring hur de ska få till resten av finansieringen.

– Vi ska börja med att prata med Sundsvalls kommun och Västernorrlands idrottsförbund. Sen letar vi efter andra samarbetspartner och företag som vill vara med.

Nu ser föreningen, som bildades 1977, fram emot sin första egna inomhusanläggning.

– Det känns jätteroligt och utmanade. Det är något vi aldrig tidigare haft, säger Krister Smedberg.