Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha fler asylsökande till Viskan

Asylboendet i den före detta kriminalvårdsanstalten kan vara på väg att växa ytterligare. Det framgår av den bygglovsansökan som lämnats in till Ånge kommun.

Annons

För ett par veckor sedan meddelade anläggningens ägare, Ekebydalsborgen AB, att man har för avsikt att utöka antalet platser vid det tillfälliga asylboendet i Viskan. I ett mejl till bygg- och miljökontoret så berättas det om planerna på att omvandla en huskropp som i dag består av kontor, till ett hus som i stället erbjuder ytterligare boendeplatser fördelat på omkring 760 kvadratmeter lokalyta.

Läs också: Idrotten viktig för flyktingarna i Viskan

Hur många asylsökande som är tänkt att inhysas i den gamla kriminalvårdsanstalten framgår inte av bygglovsansökan, men att planerna förstärker frågan om hur mycket samhällsservicen i närområdet mäktar med gör kommunalråd Sten-Ove Danielsson ingen hemlighet av.

– Vi kommer inom kort att ta kontakt med vård- och hälsocentralerna i Fränsta och Ånge för att höra hur det fungerar och om de klarar sitt uppdrag, säger Sten-Ove Danielsson.

Utöver det så har han inte så mycket att säga om Ekebydalsborgens planer.

– De har skött det jättebra hittills och det är ingen fråga som vi kan göra annat än tycka att det är tillräckligt som det är nu, slutar kommunalrådet.

Läs också: Sätter ner foten i flyktingfrågan