Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha hundpark i centrala Timrå – här är platsen som föreslås

Det saknas en plats att rasta hundarna.
Något som hundägaren Jennie Berggren vill ändra på.
– Det finns en hundpark i Sundsvall och det skulle vi kunna ha här också säger hon.

I centrala Timrå finns det många hundägare och flera är intresserade av att ordna med en inhägnad plats där hundarna kan busa och springa av sig. Det menar Jennie Berggren som jobbar för att få till en sådan plats i Timrås centrala delar.

– Det finns en stor öppen yta nedanför järnvägsstationen och där skulle man kunna ha en hundpark, säger Jennie Berggren.

Läs också: Nose work – den nya populära hundsporten: "Det här är det roligaste som finns"

På samma sätt som i Sundsvall skulle det gå att ordna med en förening som startas av hundägarna. De skulle tillsammans kunna sköta om hundparken.

– Medlemmarna i föreningen skulle kunna se till att latrinerna töms vid behov och att det är ordning där, säger Jennie Berggren som själv har två hundar.

Nu vill Jennie att Timrå kommun ska hjälpa till och ordna med en hundpark. Hon har i ett medborgarförslag till kommunfullmäktige förklarat hur en eventuell hundpark skulle kunna fungera och vart den skulle placeras.

I medborgarförslaget har hon även gett en förklaring på hur det fungerar i Sundsvall. Där finns det en hundpark nere i hamnen och Jennie Berggren har själv tillsammans med sina två hundar besökt parken vid ett flertal tillfällen.

– Nyligen var jag där med en annan hundägare från Timrå och hon tyckte det var toppen, säger Jennie Berggren.

Läs också: Premiär för dubbeltävling i Bergeforsen – lockade många fyrbenta

Nu hoppas Jennie på ett positivt svar från politikerna och att det finns många hundägare i centrala Timrå som skriver under på att det behövs en hundpark är hon helt övertygad om.

– Jag mötte en herre för någon vecka sedan och han sa att han aldrig sett så många hundägare på en så liten yta som i centrala Timrå, säger Jennie.

Läs mer: Söråkerhundar tog storslam på tävling

Först ska politikerna ta ställning till förslaget. Blir det ett positivt svar så får hundägarna se vad de kan göra för en eventuell park till de fyrbenta vännerna.