Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill miljonsatsa runt Rännösjön: "Kan bli ett otroligt fint vinterparadis"

Ridstigar, skidspår, cykelbana, pulkabacke och en värmestuga.
Friluftsfrämjandet i Matfors har stora visioner för området kring Rännösjön.
– Det kan bli ett otroligt fint vinterparadis, säger Tommy Karlsson, drivande i projektet.

Annons

Idén växte fram för flera år sedan, men det är först de senaste två åren som det har börjat ta fart.

Under 2015 fick föreningen ett investeringsbidrag beviljat från kommunen på 23 000 kronor. Pengarna ska gå till att rusta upp en gammal värmestuga och delar av den skidbacke som finns.

– Pengarna går åt till att installera el, element, belysning och så vidare, så att stugan kan börja användas igen och även skidbacken som legat nere i ungefär 15 års tid nu, säger Tommy Karlsson.

Läs också: De vill skapa ett centrum för uteliv

Han har stora förhoppningar på området kring Rännösjön och tycker att det finns stor potential för området att bli något stort.

– Man kan göra en sträcka på drygt en mil runt med ridning, cykling, vindskydd, bad och badplatser. Det kan bli hur stort som helst, säger han.

Satsningen beräknar de skulle kosta flera miljoner kronor och uppskattar att det skulle ta ett par år innan allt kan vara verklighet.

– Vi behöver massor av hjälp av kommunen och andra för att få till det här, men det kan verkligen bli ett otroligt fint friluftsområde, säger han.

Men att det skulle vara värt allt hårt arbete tvivlar inte Tommy Karlsson på alls. Han säger att det skulle fylla flera funktioner för Matforsborna.

– Det är ett perfekt läge med sjukhem, dagis, skola och mer i närheten. Det skulle ge de verksamheterna möjligheten att vara ute i naturen mer, för vi har bor ju så vackert här i Matfors, säger han.