Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill minska klyftorna i samhället

830 personer ska komma närmare arbetsmarknaden i Medelpad och Härnösand fram till 2019. Det är ett av målen för det nya nätverket "Vi Kan" som hade sin avspark i Sundsvall på fredagen.

På flera håll i landet arbetas med att hitta nya metoder för att minska utanförskapet på arbetsmarknaden. Nu samlar projektet "Vi Kan" Medelpads arbetsgivare med förhoppningen om att göra insatser inom det området.

– Det är dags nu. Det finns många goda krafter som verkar i Sverige och nu hoppas vi att Medelpad och Västernorrland är redo att kraftsamla för att minska utanförskapet. Vi kan inte vänta längre, säger Pernilla Berg, vd för Investera Mittsverige AB.

Bakom "Vi Kan" initiativet står Investera Mittsverige i samarbete med Sundsvalls Tidning och Mittmedia.

Genom att uppmuntra och inspirera arbetsgivare till att bland annat våga ta emot praktikanter och anordna studiebesök hoppas man kunna hjälpa personer som i dag står utanför den ordinarie arbetsmarknaden.

Förhoppningen är att skapa ett nätverk av arbetsgivare som är villiga att bidra utifrån den egna förmågan.

Ett hundratal intresserade från arbetsmarknaden och näringslivet samlades i Sundsvall på fredagen för att låta sig informeras och inspireras av varandra. Det blev en lättsam avspark för "Vi kan" projektet som därmed har startats.

Pernilla Berg ledde det aktuella frukostmötet och ett antal föredragshållare berättade kort vad som gjorts och vad som kan göras i vår region för att minska klyftorna.

– Många arbetsgivare upplever det svårt att veta på vilket sätt de kan bidra - hur, när och med vad. Vi har behov av både kompetensförsörjning och arbetskraftsförsörjning. Därför är varje människa som vi kan stötta till att bidra på arbetsmarknaden viktig för att stärka vår region, säger Pernilla Berg.

Ett konkret mål som presenterades är att 830 personer i Medelpads kommuner och i Härnösand som i dag saknar arbete ska komma närmare arbetsmarknaden fram till 2019. Det samlade "Vi kan" mötet lovade att uppfylla det målet.