Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill rekrytera men har svårt att hitta nya chaufförer: "Var finns alla unga?"

Taxi Kurir i Sundsvall söker mer personal igen.
– Ja, men det är inte lätt att få tag i, var finns alla unga? undrar platsansvarige Karl-Arne Dahlkvist.

Taxi Kurir har vuxit, framför allt sedan man i fjol vann en upphandling hos Sundsvalls kommun.

– Vi har utökat med ungefär dussinet bilar, så i dag har vi 51 stycken. Jag kan tänka mig att vi har 55 bilar innan årets slut, säger Dahlkvist.

Men för varje bil ytterligare krävs åtminstone två förare.

– Vi söker med ljus och lykta. Vi har pratat med arbetsförmedlingen i både Sundsvall och Timrå, vi har anlitat en rekryteringsfirma och vi har betalat taxiförarlegitimationen åt de som ska börja jobba, ändå har vi problem, berättar han.

Enligt Karl-Arne Dahlqvist tar utbildningen cirka två månader om man är någorlunda studievan och legitimationen kostar ungefär 3 000 kronor.

– En chaufför som jobbar heltid tjänar i snitt cirka 22 000 kronor, så det är rätt skapligt för en ung person. Och förr brukade studenter jobba extra, i dag har vi inte en enda student.

Han har nu ändå fem-sex nya förare på gång.

– De behövs verkligen, för den ordinarie personalen har fått slita hårt. Men vi behöver fler i höst och därför försöker vi rekrytera tolv personer till. Jag har fått några svar, men behöver fler.