Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill SD chockhöja skatten för Ånges kommuninvånare?

Annons

Socialdemokraterna i Ånge kommun har den senaste mandatperioden arbetat hårt för att göra Ånge ännu bättre. Vi har verkat för att få statlig närvaro i Ånge. Vi har lyckats få Trafikverket att ändra riktning och få stopp på den tänkta flytten av trafikledningen. Vi har även vid flera tillfällen lagt ner vår själ och hjärta i att påverka regeringen för utlokalisering av statliga arbetstillfällen till Ånge kommun. Vi har fortfarande stora förhoppningar om att så kommer att ske – i alla fall om vi fortsätter att ha en socialdemokratisk regering.

Ånges socialdemokrater vill göra vår kommun bättre. Därför blir jag mycket ledsen, besviken och förbannad när jag av en händelse hittar en motion författad av Ånges sverigedemokratiska riksdagsledamot, tidigare ekonomisk-politiska talespersonen Sven-Olof Sällström.

Hans motion vill begränsa glesbygdskommuners möjlighet till att få del av skatteutjämningssystemet. Det innebär mindre pengar till Ånge och alla andra glesbygdskommuners möjligheter att kunna skapa utveckling.

Ett sådant förslag skulle kunna tvinga oss stänga Bobergsgymnasiet, avveckla ishallen, slopa föreningsbidrag, stoppa all bredbandsutbyggnad och/eller stoppa utvecklingen av kostverksamheten.

Sverigedemokraterna vill att Sveriges kommuner endast ska kunna få 10 procent av sin totala budget via skatteutjämningssystemet.

I dag kommer 22 procent av Ånge kommuns budget från skatteutjämningssystemet. Vi skulle alltså förlora runt 70 miljoner varje år om Sverigedemokraternas förslag skulle bli verklighet.

I Ånge kommun skulle vi bli tvungna att chockhöja skatten med fyra kronor, eller skära ner på välfärden eller annan verksamhet.

Ett sådant förslag skulle kunna tvinga oss stänga Bobergsgymnasiet, avveckla ishallen, slopa föreningsbidrag, stoppa all bredbandsutbyggnad och/eller stoppa utvecklingen av kostverksamheten. Vi hade kunnat glömma renoveringen av badhuset i Fränsta.

Sådan politik hade satt stopp för alla former av utveckling i Ånge kommun. Vi hade endast haft pengar att göra vad som är absolut nödvändigast i kommunen.

Motionen finns att läsa på riksdagens hemsida.

Rösta på Socialdemokraterna den 9 september – för ett Ånge som ska kunna utvecklas.

Jan Filipsson

Ordförande Socialdemokraterna Ånge

Läs också:

► [+] Ånges kommunalråd om (M)otståndarnas framtidsvisioner och mål: "En bra skrivning"

S: SD är inte på vanligt folks sida – i dag röstar partiet ja till övervinster i välfärden

SD: Hög bränsleskatt hotar landsbygden – miljönyttan av höga bränsleskatter är marginell

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel