Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill se mångmiljonsatsning på badhuset i Fränsta

Trots signaler om ett underskott 2016 så lyfter humanistiska nämnden upp frågan om en mångmiljonsatsning på sim- och sporthallen i Fränsta.
– Vi vill veta om det går att komma vidare, säger ordförande Catharina Karlsson (S).

Det var vid nämndens möte den 23 mars som frågan om badhussatsningen åter kom på bordet. Detta trots att nämndens ekonomi ser sämre ut nu än den gjorde 2015 när mångmiljonsatsningen på sim- och sporthallen förpassades till frysfacket.

Läs mer: Ombyggnad av badhuset läggs på is

– Just nu finns inga pengar, men vi vill ändå att man ska försöka göra någonting åt badhuset eftersom det har högsta prioritet, säger Catharina Karlsson.

Läs också: Badhuset först på tur

Återupplivningen utmynnade i ett beslut om att ge verksamheten i uppdrag att till nästa möte ta fram en finansieringsplan.

– Uppdraget de fått är att ta reda på vilka pengar som skulle kunna användas till det här, för vi har ingen plats för det här i våran egen investeringsbudget, säger Catharina Karlsson.

Åtgärderna som man ska leta finansiering till är dels den i sammanhanget modesta satsningen på att förbättra träningsutrymmena genom att ta till vara på ett oanvänt källarrum, men också den betydligt dyrare satsningen på en utbyggnad österut som skulle ge en bättre planlösning samt utrymme för en kafeteria.

Totalt handlar det om en investering i storleksordningen sex miljoner kronor som man nu ska försöka hitta pengar till, antingen innanför eller utanför kommunhusets väggar.

Tror du det är möjligt att hitta de här pengarna?

– Det vet jag inte, det är det som verksamheten ska titta på. Går finansieringen att lösa eller inte.

Kan det bli så att ni tar av pengarna som Ånge kommun har fått för integration?

– Verksamheten har fått i uppdrag att se om det går att komma vidare, och sedan återkomma med ett förslag till nästa möte. Det är allt jag kan och vill säga om det här just nu, slutar nämndordföranden.