Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill stärka Sundsvall

Nu vill näringslivet vara med och lyfta fram fördelarna med Sundsvall. Sex företag stöttar initiativet Heja Sundsvall som startades av Anders och Katarina Lövgren.
– Vi Sundsvallsbor är svältfödda på positiva bilder om Sundsvall, säger Anders.

Det var för drygt ett halvår sedan som Anders och Katarina startade Heja Sundsvall. Anders hade som journalist varit i andra städer i Norrland och sett hur de var bättre än Sundsvall på att lyfta fram den egna staden.

– Här i Sundsvall tycker jag att vi varit tveksamma över vad vi är för stad och vad vi har att erbjuda. Vi är inte vana vid att vara stolta över vår stad, säger han.

Drygt 3200 personer gillar Heja Sundsvall på Facebook och varje dag lägger Anders och Katarina ut ett bra budskap om staden.

– Det märks att folk längtar efter att få höra positiva saker om Sundsvall, säger Anders.

Nu har det tagit nästa steg i projektet, att få med företagare. Sex företagare i Sundsvall stöttar Heja Sundsvall. Det är Leif Johansson, vd, Länsförsäkringar Västernorrland, Lillemor Larsson, Hamnyran och Railway Saloon, Pernilla Wedin, regionchef, Kontorsfixarna, Hans Bark, vd, Sidsjö Fastigheter, Nicklas Sångberg, vd, Duplicera och Eva Nyh Hederberg, vd, Sundsvallsflyg.

– Nu när vi fått med företagen tror jag att det kan ta fart ordentligt. De kan hjälpa till att sprida budskapet och för dem är det ju också viktigt att man ger en positiv bild av Sundsvall, säger Anders Lövgren.

Leif Johansson berättar att Länsförsäkringar valt att stötta Heja Sundsvall eftersom man ser Sundsvall som en framtidsort.

– Det är något vi gärna backar upp. Vi vill att staden ska växa och att man förhindrar utflyttningen, säger han.

En annan företagare som stöttar projektet är Lillemor Larsson, som just nu har fullt upp med Hamnyran.

– Det är bra att vi har en drivande motor, säger hon.