Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill stoppa nya p-hus på Norra kajen – Björk till motattack: "Det skickar fel signaler"

Frågan om att bygga nya parkeringshus på Norra kajen och i Inre hamnen har skapat tydlig skiljelinje mellan de politiska blocken.
När frågan togs upp ville oppositionen återremittera frågan.
Svaret från Peder Björk (S): Vi genomför detta ändå.

Läs mer: Här byggs Sundsvalls nya parkeringshus: "Vi hoppas komma igång i år"

Vi har tidigare berättat om planerna att bygga parkeringshus på Norra kajen och Inre hamnen. I den huvudstrategi som kommunens tjänstemän tagit fram så förordas byggen av två parkeringshus på Norra sidan och ett i fastigheten Stuvaren i Inre Hamnen.

En strategi innebär att exploatörerna köper sig fri från att bygga egna p-platser och i stället tecknar avtal med kommunen. Majoriteten har menat att denna åtgärd gjort att bostadsbyggandet lossnat.

När frågan skulle beslutas i kommunstyrelsen i veckan var det en splittring mellan blocken.

– Kommunen håller på att ta fram en parkeringsstrategi och vi kan inte se någon anledning till att det är så bråttom att avgöra den här frågan nu. Dessutom kan man fråga sig om vi behöver alla p-hus, säger Jörgen Berglund (M), oppositionsråd.

Läs mer: 200 lägenheter på Norra kajen får vänta – behövs för p-platser

Peder Björk höll inte med.

– Nej, det vore helt fel att inte ta det här beslutet nu. Om vi skulle avvakta vore att skicka helt fel signaler och det kan innebära att företag som vill bygga bostäder i Sundsvall väljer att lägga ner sina planer. Är det något vi behöver så är det fler bostäder och det där med parkeringsstrategin är en annan fråga, säger han.

Jörgen Berglund ville att ärendet skulle återremiteras, men fick inget gehör för detta.

– Trist att vi inte kunde bli överens i frågan. Sådana här saker brukar vi vara överens om, säger Berglund.

– Det här är ett viktigt beslut för att Sundsvall ska utvecklas och vi behöver varenda bostad som byggs. Jag har svårt att förstå hur oppositionen tänker i frågan, säger Peder Björk.