Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill vi återinföra ett klassamhälle som indelar oss i olika fack?

Det är märkligt att historien upprepar sig, oavsett hur upplysta och utbildade vi vill och tycker oss vara.

Man ser och läser dagligdags hur högerkrafter vill sänka standarden för stora grupper i vårt samhälle, och det med argumentet att våra nyanlända och att några svenska unga ska få jobb.

Jobb, välfärd och ett anständigt leverne skapas inte genom oanständiga löner utan ger bara näring till utanförskap och ett samhälle med ett vi och dem tänkande som kan ge oanade konsekvenser för alla.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det samhälle som många krafter vill återskapa hade vi för en tid sedan, och detta samhälle gav frukt åt många problem, men som vi med gemensamma krafter och för det mesta klarade av med "fredliga" krafter. Vilka krafter som kan frigöras om vi åter ska ha ett mer utmejslat samhälle med vi och dem som högerkrafterna vill återinföra med invandringens hjälp kan vi inte förutse, men som världen i övrigt nu visar, blir det nog än värre än Ådalen 1933 lärde oss. Jag bara undrar: Är det så många vill ha det? Vill vi återinföra ett klassamhälle som indelar oss i olika fack beroende etnisk tillhörighet och vilka jobb vi utför till vardagen? Om så är, kommer vi men framförallt våra barn få en svår och farofylld framtid samma vilken utbildning eller etnisk tillhörighet de har. Kan inte fatta att man inte förstår att klyftor skapar oreda, men även att det tar fram det sämsta hos människan.

Svenske Sven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel