Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa i Haga till salu för tio miljoner – kan bli näst dyrast i Sundsvall hittills: "Fantastisk panoramautsikt"

Tio miljoner kronor.
Det är utgångsbudet för en villa på Västergatan i Haga.
Om det priset skulle stå sig så blir det den näst dyraste villan i Sundsvall hittills.

Annons

Det är en villa från år 2003 i två plan med en boyta på 166 kvadratmeter, plus garage och förråd. Tomten är på 1 268 kvadratmeter.

"Fantastisk panoramautsikt på bästa läget, ett tillfälle som sällan återkommer", heter det i beskrivningen från mäklarfirman Michael Trolle Fastighetsmäklare.

De boende har utsikt över både Sundsvallsbron och fjärden innanför, särskilt från det övre planet.

Priserna på villor i Sundsvall har stigit kraftigt en längre tid. Bara jämfört med början på 2015 är de nu i snitt 11 procent högre, enligt Mäklarstatistik.

Under januari–mars var snittpriset var 2,3 miljoner kronor. Köpesumman var i snitt dubbelt så hög som taxeringsvärdet, men det varierar förstås från objekt till objekt.

För huset på Västergatan 6 är taxeringsvärdet 2,8 miljoner kronor.

Sundsvalls hittills dyraste hus var det på Norrlidsgatan som såldes för två år sedan för 12,5 miljoner kronor. Taxeringsvärdet var 4,3 miljoner.

I fjol såldes huset på Baldersvägen 34. Utgångspriset var 8,9 miljoner, men köpesumman blev två miljoner lägre. Taxeringsvärdet låg på tre miljoner.

Utbudet av villor har varit ganska svagt en tid. Under första kvartalet såldes bara 69 hus i Sundsvall.

– Vi har haft ett väldigt bra första kvartal och nu kommer det ut fler hus på marknaden. Vi har precis lagt ut ett sekelskifteshus på Haga för 5,5 miljoner kronor, säger Michael Trolle.

Huset ligger på Västertullgatan 2, nära det på Västergatan. Taxeringsvärde: 1,8 miljoner.