Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa totalförstörd i häftig brand – kvinna hittad död

En kvinna har hittats död i en villabrand i Ljusdal. Huset var helt övertänt när räddningstjänsten kom fram.

Den här texten publicerades den 7 december 2016.

Det var en granne som upptäckte att det brann i ett hus i Ljusdal och larmade Sos vid 03-tiden under onsdagsmorgonen. Huset var helt övertänt när räddningstjänsten kom fram till platsen.

Räddningstjänsterna från Ljusdal och Färila arbetade med att släcka branden.

Brandmännen fick information om att det kunde vara en person kvar inne i huset, och trots att huset var övertänt så gick man in med rökdykare för att leta efter personen.

– Vi sprutar vatten och använder fläktar för att kunna ta oss fram inne i huset, berättar Kenneth Eriksson, räddningstjänstens insatsledare.

Efter cirka 20 minuter hittades en död person i huset. Polisen misstänker att den döde är den kvinna i 50-årsåldern som bodde i huset.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Tekniker kommer att genomföra en undersökning när branden är släckt.