Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villapriserna i Sundsvall tillbaka på rekordhög nivå

Villapriserna i Sundsvall steg i vinter med 4 procent.
Det innebär att snittpriserna åter är uppe på rekordnivån.

Annons

Ser man över flera år så har huspriserna stigit, med någon svacka ibland.

Under perioden augusti–oktober nåddes en ny rekordnivå, då flera dyra villor såldes. Sedan sjönk priserna något, men är nu på väg upp igen.

Så under december–februari, som är lite av lågsäsong för husförsäljning, blev snittpriset åter 2,2 miljoner kronor, enligt Mäklarstatistik.

Det innebar att priserna på nytt var uppe i 2,0 gånger taxeringsvärdet.

På ett år har priserna gått upp med 17 procent. Mäklarstatistiks trend tyder på att priserna fortsätter uppåt, men i årsjämförelsen möter man också högre priser, så i procent kan ökningen ändå bli lägre.

För bostadsrätter gick priserna i december–februari ner med 3 procent jämfört med september–november. Men där varierar priserna mycket beroende på om det råkar säljas flera nyproducerade lägenheter eller inte.

Jämfört med för ett år sedan låg priserna i snitt 25 procent högre. Snittpriset för perioden var 13 685 kronor per kvadratmeter.

I hela riket har bostadsrätterna och villor legat ganska stilla de senaste månaderna, men på ett år har de ändå gått upp med 14 procent respektive 10 procent.