Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villkorlig dom för bokföringsbrott

En person från Ånge kommun har dömts för bokföringsbrott.

Domen förkunnades av Sundsvalls tingsrätt tidigare i veckan, och där framgår det att personen – som under flera år bedrivit redovisningsbyrå – inte haft ordentlig koll på sina egna räkenskaper.

Redan 2008 återkallades F-skattsedeln, och vid en revision några år senare så fann Skatteverket stora brister i bokföringen för 2009. Än värre blev det 2010 och 2011 där bokföring saknades helt och hållet, vilket resulterat i att en skatteskuld på 1,6 miljoner kronor uppstått.

Den åtalade har också erkänt att den redovisningsskyldighet man har som näringsidkare inte har följts, och förklarar det med personliga problem. Enligt tingsrätten så går det dock inte att bortse från att brotten är en följd av grov oaktsamhet, varför personen döms för oaktsamma bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Påföljden är satt till villkorlig dom.