Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villy hänger svartvitt

Grekland, Bulgarien och Frankrike.

Det är några av platserna där fotografierna tagits och många av motiven är fångade i gryningen.

– Gå ut på jakt tidigt i en främmande stad är det jag gillar mest, säger Villy Holmberg

Människor och miljöer kommer att pryda väggen på Söråkers Folkets hus. Det är Fagerviksbon Villy Holmberg som ställer ut sina svartvita bilder och under måndagen fick han hjälp av Margaretha Hammarström att hänga upp sina verk. Många är tagna på olika platser i Europa men det fotografiet som faller Villy själv bäst i smaken är tagen i Sundsvall. Den gestaltar en gammal dam som står i dörren på en buss.

– Det är bland de bästa bilder jag har tagit, säger Villy Holmberg.

Sammanlagt är det ett 20-tal fotografier som den 76-årige Fagerviksbon ställer ut och det är den tredje utställningen som han gör i sitt liv. De två tidigare var på biblioteken i Timrå och Sundsvall. Villy är med i Sundsvalls fotoklubb och fotograferat har han gjort i många år. De senaste åren har det blivit med den digitala tekniken men han har allt trivts bäst med de gamla analoga kamerorna.

– De var mera snärt i de analoga bilderna, säger han.

Margareta Hammarström arbetar på Söråkers Folkets hus och hon berättar att det är många som hör av sig för att få ställa ut sina fotografier. Tidigare var det inte så många som ville ställa ut bilder men nu har man fått en väldig skjuts på utställningarna som avlöser varandra.

– Det har blivit en explosion här när det gäller fotoutställningar vilket är jättekul. Tidigare letade vi utställare men det behöver vi inte göra längre, säger Margareta som öser beröm över Villys bilder.

Speciellt ett fotografi från Paris tycker hon är väldigt talande och vackert. Men att välja ut någon speciell favorit tycker hon är svårt.

– Villy ville att jag skulle sålla ut men det gick inte så jag sa åt honom att ta med alla, säger hon och fortsätter att hjälpa till med hängningen.

Villy brukar gå ut tidigt på morgonen för att jaga fina motiv. Då trivs han som bäst men samtidigt förklarar han att det inte finns några regler för när det går att ta en bra bild. Det handlar helt enkelt om att vara alert.

– Det gäller att vara med om man får nya synintryck, säger Villy som planerar för en resa till Tallin i vår.

Då blir det fler bilder och fotografierna på Söråkers Folkets hus kommer att finnas kvar till den 29 april.