Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindhem plundrat på julsprit

Restaurang Vindhem var nästan färdigrustat inför julbordsstarten på söndag. Men under natten mot torsdag stals all julsprit och teknisk utrustning till ett värde av 50 000 till 60 000 kronor.

Ägaren Mimmi Siezing som hade fått julspriten levererad dagen innan tycker att det är ett märkligt sammanträffande att tjuvarna passade på just nu. De hade tagit sig in genom att skära upp förtältet vid uteserveringen och sedan krossa en ruta.

Men den som blir bjuden på snapsarna Svenska smaker kan vara säker på att de kommer härifrån, jag köpte upp det sista av lagret.

När hon polisanmälde stölden fick hon order att inte röra något utifall en teknisk undersökning skulle göras. Mimmi Siezing bad om att få besked så snart beslut tagits om sådan undersökning.

Jag fick inget samtal på hela dagen. Jag förstår om polisen inte hinner åka ut men att lämna ett besked på telefon tar 20 sekunder, det känns nonchalant.

Till sist städade hon upp lokalen och fick in ett nytt fönster. Hon har nu ordnat larm och vakthundar är på väg.