Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst direkt i premiären för Söråker: "Vi kontrollerade matchen väldigt lätt"

Söråker började bandysäsongen på bästa möjliga sätt under hemmapremiären på lördagen.
– Överlag var vi det starkaste laget och förtjänade att vinna, säger tränaren Ellen Persson efter matchen.

Söråker tog emot IFK Nässjö hemma på lördagen. Hemmalaget började försiktigt och gästerna tog ledningen genom Ida Zetterström.

Tätt därefter kom två snabba mål från hemmalaget, genom Emma Karlsson, som även utsågs till lagets spelare, och Sandra Timan.

– Trots att de tog ledningen vände vi matchen snabbt och sen tycker jag att vi kontrollerade de situationer som blev väldigt bra, säger Ellen Persson.

Hon säger att de pratade i halvtidsvilan en hel del om hur de skulle göra för att komma igenom Nässjös starka mitt, för att skapa mer framåt.

– De höll väldigt tätt i mitten och vi bestämde att vi skulle försöka komma runt i kanterna, säger hon.

Läs också: Söråkers tränare om målvaktskrisen: "Läget är väldigt oroligt"

Andra halvlek började intensivt med flera vassa målchanser för Söråker, men som inte fick något riktigt avslut. Något som även Ellen Persson säger att laget måste bli bättre på.

– Vi kontrollerar den här matchen väldigt lätt, men vi kommer att möta lag där det är extremt viktigt att målen kommer också, så vi ska absolut jobba mer på att höja vår statistik där, säger hon.

Efter flera försök kom till slut också 3-1 målet från Söråker, detta genom Malin Persson.

Och i den 86 matchminuten satte hemmalagets Tovalie Andersson det avgörande målet.

– Vi vinner med 4-1 och jag tycker ändå att vi skapade mycket även om vi inte sätter alla chanser. Något vi får jobba på är att lugna ner oss i anfallsspelet ibland. Vi måste bli bättre på att ta det lugnt och växla ner för att sen lägga i en högre växel. Men det där kommer under säsongen, det är premiär i dag då ska det finnas saker att jobba på, säger Ellen Persson.

Närmast väntar nu Västerås borta för Söråker nästa helg.