Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst för Stöde i treans derby – och Kuben börjar titta ner mot fyran: "Får se till att avsluta på ett bra sätt"

1–3 och derbyseger för Stöde IF. Och noll poäng förKubikenborgs IF, som nu nästan har slut på chanser att hålla sig kvar i serien.
– Jag lider med Kuben, det hade varit roligare att ta de här poängen mot Östersund eller Umeå, säger Stödes tränare Conny Sjödin efter vinsten.

Det var såväl derby som lite av en måstematch för både Kubikenborgs IF och Stöde IF i derbyt i herrarnas division III på torsdagskvällen.

Då besegrade Stöde, precis som förra gången, Kubikenborg som nu är är riktigt illa ute i serien. Och det var uppgivna Kubenspelare som gick av planen efter att slutsignalen gick.

Matchen slutade 1–3, varav det sista målet kom bara någon minut innan matchen blåstes av.

– Vi fick inte till det alls i dag och Stöde gör en fantastisk match, konstaterar André Sjödal i Kubikenborgs IF.

Fem matcher återstår och även om det finns en mikroskopisk chans att Kubikenborg lyckas klänga sig kvar i division III har laget förberett sig på att det blir ett steg ner nästa säsong.

– Nu gäller det att avsluta den här säsongen på ett så bra sätt som möjligt och försöka börja bygga på något bra inför nästa säsong i stället, säger André Sjödal.

Kubikenborg har en tung säsong bakom sig och ligger sist i tabellen med endast sju poäng.

Något högre upp i tabellen återfinns Stöde IF, som krigar för att slippa kvalplats. Laget har samma poäng som Björna IF, som ligger på kvalplats, men har en bättre målskillnad. Tränaren Conny Sjödin är hoppfull inför de sista matcherna där IFK Östersund, Gimonäs Umeå IF, Gottne IF, Sollefteå GIF FF och Frösö IF väntar.

– Vi borde kunna klara det. Vi har satt oss i ett bra läge inför de sista omgångarna och vi har verkligen ett gäng som kämpar för hela laget, säger Conny Sjödin.