Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintersimmerskan knep historisk världscupseger – nu öppnar hon för att byta nation

Långdistanssimmerskan Anna-Carin Nordin varvar med vintersimning när det är minusgrader ute.
I dag tog hon hem en världscupseger i Skellefteå – och öppnar för att byta land så hon kan fortsätta tävla internationellt.
– Det är tokirriterande att ingen vill stötta upp, säger hon.

Läs också: Anna-Carin långsimmade från Gran

Anna-Carin Nordin gjorde sig ett namn när hon blev första kvinnan i världen att klara Ocean's Seven, där man ska klara sju kanalsimningar på sju kontinenter, utan våtdräkt.

På vintern tävlar hon också i vintersim och i Skellefteå gick i helgen den första världscuptävlingen någonsin på svensk mark.

– Jag är ju maratonsimmare i grunden. Vintersimning är mental träning för mig, säger hon.

På grund av en förkylning så blev det något helt annat än maraton den här gången. 25 meter bröst, fick räcka.

Och det blev guld i det 0,3-gradiga vattnet.

– Det är jättekul, men det hade så klart varit kul att simma alla mina grenar och de som jag främst är bra på. Men man måste lyssna på kroppen.

Det är totalt tio deltävlingar i världscupen, men det här var hennes första och enda.

Orsaken är sponsorbrist.

– Jag har tyvärr inte kunnat göra mer för jag har ingen sponsor. Jag kommer inte ens kunna försvara min VM-titel. Det är jobbigt, jag vill ju vara med på alla. Jag är en tävlingsmänniska.

VM går i Ryssland om en månad. Sista ansökningsdag är i morgon.

– Det är min frustration. Jag är tvåfaldig världsmästare på 450 meter, men får inte in sponsorer.

Utomlands är det mer förekommande med sponsring. Nu funderar hon på att börja tävla för en utländsk klubb i stället för att sköta sig helt själv som i nuläget.

– Vi får se. Jag får väl äta upp att jag säger det, men jag är faktiskt väldigt duktig på det jag gör. Jag har lagt ut en förfrågan. Jag har kommit långt på egen träning och jag känner att jag inte är klar. Jag har mer att ge om jag kan få lite uppbackning.