Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa att du finns – använd reflex eller belysning

Äldrerådet i NTF Västernorrland vill påminna, alla som vistas ute efter trafikerad väg i mörker, om att det är näst intill omöjligt att upptäckas om man inte bär reflexer eller belysning. Du som framför fordon i mörker vet hur svårt det är att upptäcka de som går efter vägen, särskilt vid möte med andra bilar.

De som stannar sin bil i mörker efter trafikerad väg uppmanas också om att koppla om belysningen till parkeringsljus för att visa mötande förare att de kan fortsätta på helljus. Vistas du på vägen intill bilen använder du naturligtvis reflexväst. Gående bär lågt placerade reflexer och/eller reflexväst och går på rätt sida av vägen, mot trafiken.

Är du gående utefter väg i mörker måste du göra dig synlig: Använd reflexväst, reflexer eller ficklampa och framför allt, gå på rätt sida av vägen.

Ove Sundström

Äldrerådet NTF Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel