Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa verklig omtanke inför nyår – undvik langning

Inför nyårshelgen så vill många unga fira på det sätt de ser vuxna göra. Ungdomar gör ju inte som vuxna säger utan som de gör. Därför så vore det väl fint om verklig omtanke fick bli en ledstjärna när det gäller att ge tillgång till alkohol eller andra droger via olaglig langning.

Tänk så här: Vill du som langar ta ansvar för vad som händer när unga får i sig för mycket och råkar illa ut? Eller ställer till det för andra så att de drabbas av din "omtanke"?

Du vet att om unga får dricka hemma så dricker de mer utanför hemmet. Berusade unga har precis som berusade vuxna inte mycket omdöme kvar när berusningen är ett faktum. Att då säga nej till mer alkohol eller andra droger är svårt. Och att bli bjuden på fler droger är ett sätt att få fler brukare vilket kan vara lukrativt för langare av olika preparat. Spännande också att se nya effekter för de som saknar omdöme.

Så langarens välvilligt skänkta flaska med firardricka inför nyåret kan mycket väl leda till mycket oönskade effekter.

Tänk om och tänk med omtanke!

MHF Medelpad

MHF Region Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel