Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vision: Brist på tandsköterskor i Västernorrland – deras yrkeserfarenhet måste löna sig mer

Tandsköterskor är viktiga i tandvårdsteamet. Tandsköterskor är ofta dem som stöttar tandvårdsrädda, ger barn ett första tryggt möte med tandvården eller som gör avancerade uppgifter på delegation av en tandläkare.

Idag är det brist på tandsköterskor här i region Västernorrland. Bristen riskerar att leda till längre köer eller rentav sämre patientsäkerhet.

Vision tycker att arbetsgivare i den offentliga tandvården måste öka attraktiviteten i yrket, bland annat genom att göra långsiktiga lönesatsningar för tandsköterskor.

Vision har släppt en rapport som visar att det råder brist på utbildade tandsköterskor i de flesta regioner och att kompetensbristen redan idag får stora konsekvenser.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, pekar på att svårigheterna att rekrytera anställda med god kompetens leder till bland annat felbehandlingar, långa väntetider för patienter och en ansträngd arbetssituation för anställda.

Tandsköterskor har i regel minst två års eftergymnasial utbildning men en medellön som är betydligt lägre än genomsnittet för personer med motsvarande utbildningsnivå.

I region Västernorrland är medellönen för tandsköterskor 26 100 kronor i månaden för en heltidstjänst, enligt 2018 års statistik. Bland alla personer som har en eftergymnasial utbildning kortare än tre år ligger medellönen på 34 700 kronor i månaden enligt SCB:s statistik. Dessutom är lönespridningen låg och det finns små möjligheter till en god löneutveckling.

Vision ställer tre krav för att öka tandsköterskeyrkets attraktivitet och status: 

■ att arbetsgivare i den offentliga tandvården gör långsiktiga lönesatsningar för tandsköterskor för att öka attraktiviteten i yrket;

■ att lönespridningen ökar så att tandsköterskors yrkeserfarenhet lönar sig mer;

■ att vårdgivare slår vakt om en hög kompetensnivå i tandsköterskeyrket, bland annat genom regelbundna granskningar av yrkes- och specialistutbildningar.

Tandsköterskeyrket är ett ansvarsfullt arbete. Vi har avancerad yrkesutbildning i ryggen och i professionen ligger även att vara serviceinriktade och att skapa trygghet för patienten.

Vi ser med oro på de olika försök som nu görs med att snabbutbilda personal för att lösa kompetensbristen i tandvården. Det är kortsiktig problemlösning som riskerar att leda till sämre patientsäkerhet.

Vi måste se till att nyutbildade tandsköterskor vill stanna och göra yrkeskarriär i tandvården. Då måste yrkeserfarenhet löna sig mer än idag.

Gudrun Kornijenko, ordförande Vision Region Västernorrland

Sonja Sandberg, tandsköterska Region Västernorrland och Vision- skyddsombud   

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel