Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Visionen är att bli Sveriges bästa brottningsklubb"

Sundsvalls AIK har en flerstegsraket – och siktet är högt ställt.

– Visionen är att vi ska bli Sveriges bästa brottningsklubb.

Det säger föreningens ordförande Robert Norberg, som betonar att det är en långsiktigt plan, som sträcker sig över en period över tio år.

– Vi har olika delmål på vägen, men jag tror att vi har goda förutsättningar att lyckas. Vi har en väldigt stor bredd i föreningen och många unga som kommer underifrån, säger Norberg.

SAIK kan också stoltsera med en heltidsanställd huvudtränare i OS-meriterade Valeri Niktin. Genom hans kontakter har SAIK bland annat nyligen varit i Vitryssland. Samarbetet med brottarutbildningen i Michigan kommer också att fortsätta.

– Tanken är att vi ska fånga upp brottare från Gävle upp till Norrbotten som kan söka till Brottningsgymnasiet, säger Christer Svantesson, som är med och utvecklar samarbetet med Sundsvalls Gymnasium.

– På vissa ställen kan brottarna tvingas att söka ett visst program, men här i Sundsvall finns i princip alla program, säger han.