Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vissa dagar är idrott inte allt

Han agerade slagpåse i sex minuter – sedan försvann Rocco Wadell ut ur hallen.

Trasig. Uppriven. Som i chock.

I tisdags hämtades Roccos bäste vän av polisen. Om två veckor utvisas han ur landet.

I bland finns det sådant som är så mycket viktigare än idrott.

Och med facit i hand borde nog inte Rocco Wadell ha ställt upp i Draken Box Cup. De sex minuterna i ringen var en enda lång plåga för den 20-årige talangen som nyligen flyttade hem till Timrå igen.

En plåga på alla sätt och vis.

– Det var tveksamt om han skulle vara med, säger Roccos pappa Glenn Wadell efter att ha sett sin son åkt på rejält med stryk mot Ben Bodila.

Rocco orkade själv inte prata. Han rusade snabbt iväg, ut genom Sporthallens dörrar.

Pappa Glenn fick tala i hans ställe.

– Allting är bara kaos och Rocco är väldigt stressad. Nu måste vi bara hem och lugna ner oss. Det var bara några dagar sedan vi fick reda på utvisningen av Laziz, säger Glenn Wadell.

Laziz heter Sharifov i efternamn och kommer från Kazakstan. För sex år sedan flydde han och hans familj till Sverige. Här har Laziz Sharifov skapat sig ett helt nytt liv och han anses vara ett av svenskt boxnings största framtidshopp.

För tre år sedan var familjen Sharifov på väg att utvisas till hemlandet, men den begäran avslogs.

För fem dagar sedan blev Laziz upplockad av polisen. Han fördes till Flen, där han väntar på att ett plan ska föra honom och hans storebror till Kazakstan. Senare ska Laziz mamma och lillebror följa efter.

Den som har bäst kontakt med Laziz Sharifov är hans tränare i Haninge BK, Vido Ratkovic. Han är så klart nedstämd när vi når honom på telefon.

– Jag har sett honom som mitt eget barn. Han var en fantastisk människa och under mina 25 år som boxningstränare har jag aldrig sett någonting liknande. Laziz och Rocco var riktigt bra kompisar och vi alla har blivit som handlingsförlamade efter vad som har hänt, säger han.

Laziz Sharifov har en möjlighet att senare återvända till Sverige – om han beviljas arbetstillstånd. Om han får ett sådant är det ingen som vet.

Lika oklart är det om Rocco Wallin orkar samla krafter till det viktiga SM-kval som väntar om en månad.

– Vi får se, som pappa Glenn konstaterar.

Detta skulle egentligen ha varit en text om tre lokala debutanter i en boxningsturnering som slog deltagarrekord.

Vi får ursäkta, men så blev det inte.

För ibland finns det sådant som är så mycket viktigare än idrott.