Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vita Hästen bröt Timrå IK:s segersvit – "Vi går på julledighet med högt huvud"

De jagade sin sjätte raka seger. Så blev det inte.
3-2 efter förlängning och segersviten bröts precis innan laget får gå på lite julledighet.
– Det är alltid surt att förlora, men det ska inte påverka oss, säger Roger Forsberg.

Annons

Det var sista matchen innan juluppehållet för Timrå IK. Vita Hästen väntade på bortais och det formstarka Timrålaget som tagit fem raka vinster och jagade sin sjätte. Timrå IK öppnade starkt och kunde ta ledningen redan efter tre minuter när Daniel Öhrn kunde peta in pucken bakom Vita Hästens målvakt Axel Brage.

Se också: Carlzén: "Därför förlorade Timrå IK i kväll"

– Vi går ut superbra i första perioden, trots en lång bussresa hit och det känns faktiskt som om vi är det bättre laget, säger Timrå IK:s tränare Roger Forsberg.

Men Vita Hästen jobbade sig in i matchen och efter ett par vassa chanser var det till slut Marcus Eriksson som fick hål på Timrå IK:s Johan Matsson och kunde få in kvitteringsmålet.

Läs också: Timrå IK föll mot Vita Hästen – rapporteringen minut för minut

I andra perioden fick Vita Hästen in en högre växel och kom i genom Timrås försvar gång på gång. Målvakten Johan Mattson räddade flera gånger, men till slut kunde Gustav Backström göra 2-1 för hemmalaget.

– De första fem minuterna in i andra håller vi spelet uppe men sen tappar vi det totalt och Vita Hästen får spela mycket på öppen is. Vi förlorar många närkamper och vilja att ta närkamperna är inte heller stor, säger Roger Forsberg.

I tredje kom Timrå IK in i matchen igen och kunde kvittera genom Jonathan Dahlen efter 49 minuter.

Och det var även så resultatet såg ut efter full speltid.

– Det är ett rättvist resultat tycker jag, sett över tre perioder, säger han.

Sedan krävdes det bara drygt två och en halv minuts övertidsspel innan Vita Hästen kunde trycka in segermålet i tom kasse.

– Vi har någon chans där som vi inte tar och de tar sin chans och får in ett mål där. Det är klart att det är surt att förlora det är det alltid, men vi kommer gå in i julledigheten med högt huvud, säger Roger Forsberg.

Det här var den sjätte raka matchen där Timrå IK har tagit poäng. På annandag jul möter laget Tingsryd på bortais.