Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volbeat tänker erövra Sverige

Är det Elvis? Eller Metallica? Eller ett Danzig utan serietidningsskräck?
Nej. Det är den nya danska rockexporten Volbeat, som precis inlett sitt fälttåg för att erövra Sverige.

Medan Volbeat sålt tiotusentals skivor, hyllats sönder och samman hemma i Danmark och jobbat sig till ett namn nere på kontinenten, så har svenskarna inte riktigt nappat.

Förrän nu. I somras slog Volbeat publikrekord på Sweden Rock Festivals Zeppelin-scen och veckans spelningar i Malmö, Örebro, Stockholm och Göteborg är slutsålda sedan länge.

Det är fantastiskt roligt. Det verkar som det händer saker för oss i Sverige, säger Volbeats sångare och kreativa motor Michael Poulsen.

Volbeat ska också komma tillbaka för ett par större konserter till våren 2009, samma år som de även ska ge sig på USA för första gången.

Vi lever verkligen vår dröm nu. Vi är ju alla i 30-årsåldern och har spelat i band sedan vi var 16, säger Michael Poulsen som själv startade sin karriär som 17-åring med danska dödsmetallbandet Dominus.

Efter fyra plattor bestämde han sig sedan för att göra något annat och parade 2001 ihop sin förkärlek för 50-talssångare och rockabilly med den tunga hårdrocken han hade upptäckt som tonåring. Resultatet lät inte vänta på sig, utan redan vid sin andra demo hade Volbeat en riktig buzz runt sig hemma i Danmark och sedan har det bara gått uppåt.

Men de som säger att vi verkar ha kommit från ingenstans och slagit igenom snabbt vet inte vad de talar om, säger Michael Poulsen.

Vi har jobbat hårt och länge för att komma hit. Förra året gjorde vi 105 spelningar och året innan lika många. I år blir det nästan 100. Så vi jobbar fortfarande hårt. En och en halv timme på scenen är den totala friheten, men så fort man kliver ner efter konsertens slut börjar jobbet igen.

Ett målmedvetet och hårt arbetande band, alltså. Eller snackar vi om en chef med väldigt höga krav? Antagligen båda. Men att Michael Poulsen ÄR Volbeat är omvittnat. Han skriver själv nästan 100 procent av allt material och driver bandet åt det håll han vill.

Jag har tur eftersom jag har ett band med mina vänner som förstår min vision. För Volbeat har varit min vision från början och även om de får komma med förslag så är det, när allt är sagt och gjort, jag som bestämmer, säger han.

Att det är skivköparna och konsertbesökarna som i slutänden avgör bandets framgång är Michael Poulsen väldigt medveten om och tacksam.

Precis som han är tacksam för att nu få spela mycket i Sverige.

Jag kan ärligt säga att vi är väldigt glada för att spela i Sverige - ni har ju fantastiskt vackra tjejer! Sedan är det ju trevligare att träffa er i Sverige, än när ni kommer till Danmark och är fulla!