Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo letar fel på Sundsvallsbussar – drar samtidigt tillbaka 59 000 bilar

Bilarna kan slockna mitt under färd. Nu återkallar Volvo 59 000 bilar.
24 000 av bilarna, vars motor och elsystem kan stängas av under körning, finns i Sverige.
– Det stänger ner och startar upp igen. Hela processen tar ungefär en sekund, säger Stefan Elfström, presstalesman för Volvo Cars till TT.

Annons

24 000 av bilarna, vars motor och elsystem kan stängas av under körning, finns i Sverige.

– Det kan upplevas som obehagligt, men vi har inte sett några rapporter på olyckor eller incidenter, säger Stefan Elfström.

Orsaken är ett mjukvarufel – något som i veckan orsakade ett busskaos i Sundsvall.

– Det upptäcktes med hjälp av våra kunder som kom in med rapporter om vad de upplevt med sina bilar, ett kortare avbrott under körning. Vi har analyserat felrapporterna och kommit fram till vad felet bestod i, säger Stefan Elfström.

Bland de drabbade finns bland annat polisen i Västernorrland.

Sedan felet upptäcktes har biltillverkaren kartlagt bilarna som kan drabbas. Nu har man börjat skicka ut brev till alla berörda bilägare, som uppmanas att bege sig till närmaste verkstad.

– Mjukvaran har gått ut till våra återförsäljare, så man kan få sin bil åtgärdad redan nu om man vill. Man behöver inte vänta på brevet, säger Stefan Elfström.

(TT)