Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wal Mart fortfarande aktuellt

Ryktet om Wal Mart till Östra Birsta håller i sig.
– Det finns en kontakt, säger Jenny Ahlin, kommersiell projektledare på NCC Property Development.

Tidpunkten hade kunnat vara ljusare. Konjunkturen glöder inte. Samtidigt konstaterar Jenny Ahlin att många större kedjor, historiskt sett, valt att etablera sig under lågkonjunktur då kostnadsläget varit gynnsammare. Redo att blomma upp när de dåliga tiderna vänder.

Frågan är om det fortfarande finns kedjor med muskler att hålla fast vid sina investeringsplaner. Just nu verkar de flesta håller ett hårt tag om flygplansstolen ...

– När deras intresse finns så finns ju vårt intresse. Det är det som är så bra med att inte bygga på spekulation och som blir så bra när man väl sätter igång, säger Jenny Ahlin.

Hon tror att Wal Mart skulle kunna bli en dragare i Birsta, på ett sätt som påminner om Ikea. Samtidigt betonar hon att inget är klart med någon ännu.

– Det där brukar vara ett problem när utländska kedjor ska etablera sig i Sverige. Det blir ofta fel och vi försöker slimma koncepten lite grann. Men den där diskussionen är inte avklarad än med till exempel Wal Mart, säger Jenny Ahlin.