Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wall-E

Wall-E är en framtidshistoria som har sin utgångspunkt i en värld där människan lämnat jorden efter att ha förstört den så till den milda grad att inget kan växa där. Tanken är att robotar ska städa upp, varpå folket ska återvända när arbetet är avslutat.

Men nu har flera hundra år förflutit, och alla utom stackars Wall-E är borta. Mänskligheten verkar således ha satt sin sista potatis. Fast just när det ser som mörkast besöker en läcker sökarrobot jorden, och tillsammans med Wall-E finner de hopp om liv.

Satiren är både träffsäker och kul, och även om större delen av budskapet lär gå över telningarnas huvud finns här tillräckligt många visuella gags för att hålla deras intresse vid liv. Animationsföretaget Pixar har verkligen inte bara satsat på de säkraste gulliga, humoristiska och fartiga korten här.