Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Walle" ÖFK:s drömspelare

Jonas Wallerstedt fick inte förlängt kontrakt med GIF Sundsvall.

Nu kan han hamna hos division I-nykomlingen Östersunds FK i stället. Kontakten finns sedan ett par veckor tillbaka.

– Vi ser en karaktär, människa och spelare som är som klippt och skuren för det vi vill göra, säger ÖFK:s fotbollsansvarige Daniel Kindberg.

Efter en lång och framgångsrik karriär står Jonas Wallerstedt utan kontrakt inför nästa säsong.

Någon ny allsvensk resa med GIF Sundsvall blir det inte. Men kanske ligger nästa klubbadress inte längre bort än knappt 20 mil västerut.

I Östersund. Hos Östersunds FK. Division I-nykomlingen har sedan en tid tillbaka varit i kontakt med Jonas Wallerstedt och hoppas kunna locka anfallaren till sig för att bli en bärande pusselbit i deras lag och framtid.

– Vi ser väldigt gärna att Jonas Wallerstedt kommer hit som den ledare han är och hjälper oss att utveckla vår kultur både på planen och i omklädningsrummet, säger Daniel Kindberg och fortsätter:

– Vi ser honom som en dröm- och önskespelare för oss. Jag har varit väldigt tydlig när jag pratat med honom, Jonas har alla attribut för att vara lyckosam här. Vi vill sälja en dröm och ett projekt att vi tillsammans kan göra något vi aldrig gjort förr.

Östersund hoppas även kunna locka Jonas Wallerstedt med den anfallsroll som han saknade i GIF Sundsvall.

– Vi tror att han kan få en renässans på sin karriär här.

– Men vi ser också en karaktär, människa och spelare som är som klippt och skuren för det vi vill göra. Han bidrar med så mycket mer än bara som spelare.

Exakt vilken roll som Jonas Wallerstedt kan få i Östersund om han väljer det som nästa anhalt i karriären har parterna inte diskuterat än.

Det som är sagt är att parterna ska ha en kontakt nästa helg.

– Då har han funderat på det vi diskuterat i ett par veckor, säger Daniel Kindberg.

– Sen är det upp till honom vad han vill fokusera på. Han är en ledare oavsett vad man kallar honom. Vi vill uppnå vissa resultatmål så i första hand skulle han vara fotbollsspelare, i andra skulle han bidra med karaktär och sin person för att få till ett ramverk för vad som krävs för att spela elitfotboll.

ST-sport har sökt Jonas Wallerstedt för en kommentar, utan att lyckas.

Hur bedömer du att hans intresse är?

– Han har varit intresserad, men även avvaktande, säger Daniel Kindberg.