Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallin fortfarande obesegrad i boxningsringen – vann sin 14:e proffsmatch mot serbiske jätten

En var där för att boxas. En ville hellre kramas.
Så såg det ut när Otto Wallin boxades sin 14:e proffsmatch.
En match som han även vann.

Annons

Otto Wallin var obesegrad och för första gången mötte han en motståndare som var större än honom. Den 201 centimeter långe serbiske boxaren Samir Kurtagic visade sig däremot inte vara något större hinder för Otto Wallin, som vann samtliga sex ronder under lördagens fajt.

Läs också: Otto Wallin fortfarande obesegrad efter historisk kväll

– Det var en otroligt bra erfarenhet för mig. Tidigare har jag mött killar som är mindre än mig och nu mötte jag en större kille med helt annan teknik och det är jättebra att jag lär mig hantera alla sorters motstånd, säger Otto Wallin.

Läs också: Wallin inför mötet med den serbiske jätten: "Jag är lättare och lite snabbare nu"

Den 40-årige Kurtagic satte i system att under hela matchen försöka vända ryggen mot och haka fast Wallin. Något Sundsvallsboxaren var förberedd på.

– Vi hade sett honom på film där han har mött flera andra bra killar och visste vad han hade för trix, att han brukar snurra runt och hålla fast. Han var nog mest nöjd med att han gick hela tiden ut, säger Otto Wallin.

Han själv är nöjd med sin prestation. Inför matchen har fokus legat på att bli lättare och snabbare, något han tycker att han lyckades med.

– Över det stora hela är jag nöjd. Han kommer väldigt nära och det gör jag med, det är något jag måste träna på, men jämfört med förra matchen så tycker jag att jag presterade bättre denna gång. Jag hade bättre tryck i slagen och det är skönt när man ser att träningen går bra, säger Otto Wallin.

Läs också: Wallins promotor flaggar för en svensk tungviktsduell 2016

Nu är det hem till Sundsvall för jul- och nyårsfirande som gäller för boxaren. Och planerna för 2016 är redan i full gång.

– Vi har planerat för fyra matcher nästa år, men vilka det blir är inte bestämt än, säger han.